Vize İşlemleri

ŞİRKET SAHİPLERİ İÇİN TURİSTİK
• En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı)
• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf ( Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )
• Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış, İlgili Konsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi 
• Şirketin imza sirküleri fotokopisi
• Faaliyet belgesi ve Oda Sicil belgesi ( Son 3 aylık içerisinde orjinal olmalıdır.)
• Vergi Levhası Fotokopisi
• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)ve Randevu gününden son 1 hafta içinde alınmış olması gerekir.
• Tapu Fotokopileri (varsa) Araç-Ruhsat Fotokopileri (varsa)
• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
• İkametgah Belgesi
• Kimlik fotokopisi 

ŞİRKETTE ÇALIŞANLAR İÇİN TURİSTİK 
• En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı)
• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf ( Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )
• Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış, İlgili Konsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi 
• Şirketin imza sirküleri fotokopisi
• Faaliyet belgesi ve Oda Sicil belgesi ( Son 3 aylık içerisinde orjinal olmalıdır.)
• Vergi Levhası Fotokopisi
• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)ve Randevu gününden son 1 hafta içinde alınmış olması gerekir.
• Sgk işe giriş belgesi
• Sgk dan onaylı işe giriş belgesi
• Son 3 aylık maaş bodrosu
• Tapu Fotokopileri (varsa) Araç-Ruhsat Fotokopileri (varsa)
• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
• İkametgah Belgesi
• Kimlik fotokopisi 

DEVLET MEMURLARI İÇİN TURİSTİK 
• En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı)
• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf ( Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )
• İlgili Konsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi 
• Bağlı olduğu makamdan izin belgesi
• Resmi kurum görev kimlik kartının önlü arkalı fotokopisi
• Son 3 aylık maaş bodrosu
• Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)ve Randevu gününden son 1 hafta içinde alınmış olması gerekir.
• Tapu Fotokopileri (varsa) Araç-Ruhsat Fotokopileri (varsa)
• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
• İkametgah Belgesi
• Kimlik fotokopisi 

ESNAF ve SANATKARLAR İÇİN TURİSTİK 
• En az 6 Ay geçerli Pasaport( Son 10 yıldan eski olmamalı)
• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf ( Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )
• Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış, İlgili Konsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi 
• Firma sahibinin imza beyannamesi
• Faaliyet belgesi - (Bağlı bulunduğu meslek odasından-son 3 ay tarihli) 
• Vergi Levhası Fotokopisi (Son Dönem)
• Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi ( var ise )
• Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)ve Randevu gününden son 1 hafta içinde alınmış olması gerekir.
• Tapu Fotokopileri (varsa) Araç-Ruhsat Fotokopileri (varsa)
• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
• İkametgah Belgesi
• Kimlik fotokopisi 

EMEKLİLER İÇİN TURİSTİK 
• En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı)
• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf ( Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )
• İlgili Konsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi- 
• Emeklilik Cüzdan fotokopisi yada kartının fotokopisi
• Emeklilik maaşı aldığı bankadan kaşeli imzalı döküm bildirgesi
• Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)ve Randevu gününden son 1 hafta içinde alınmış olması gerekir.
• Tapu Fotokopileri (varsa) Araç-Ruhsat Fotokopileri (varsa)
• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
• İkametgah Belgesi
• Kimlik fotokopisi 
• Muafakatname ( Anne ve Baba imzalı noter tasdikli)

AVUKAT, ECZACI, DOKTOR, MİMAR, MÜHENDİS İÇİN TURİSTİK 
• En az 6 Ay geçerli Pasaport( Son 10 yıldan eski olmamalı)
• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf ( Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )
• Antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış, İlgili Konsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi 
• İmza Beyannamesi( Şirket ise Sirküleri )
• Faliyet Belgesi (Bağlı olduğu meslek odasından ve son 3 ay tarihli)
          + Avukatlar >>>> Barodan
          + Doktorlar >>>> Tabibler Odasından
          + Eczacılar >>>> Eczacılar Odasından
          + Diş Hekimleri >>>> Diş Hekimleri Odasından
          + Mimarlar ve Mühendisler >>>> Mimarlar ve Mühendisler Odasından
• Vergi Levhası Fotokopisi (Son Dönem)
• Ticaret sicil fotokopileri (Şirket İse)
• Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)ve Randevu gününden son 1 hafta içinde alınmış olması gerekir.
• Tapu Fotokopileri (varsa) Araç-Ruhsat Fotokopileri (varsa)
• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
• İkametgah Belgesi
• Kimlik fotokopisi